Asiakastarinat

Kiinteistömaailma Ratina löysi ratkaisun vuokra-asuntojen helppoon ja tehokkaaseen hallintaan

Asuntoportfolion hallinnointi ja vuokrakohteiden markkinointi onnistuu Hyyran avulla vaivattomasti

Kiinteistömaailma Ratina halusi tarjota vuokra-asuntojen hallinnointia uutena palveluna asiakkailleen. Uusi palvelu olisi kuitenkin edellyttänyt uusia työkaluja ja muutoksia prosesseihin.

”Halusimme työkalun, joka mahdollistaa asiakkaidemme palvelemisen vuokrasuhteen.
hallinnoinnissa. Reskontra, raportointiaineisto ja data olisi manuaalisesti kerättynä ison työn takana ja helposti vanhentunuttakin. Kun kuulin Hyyrasta, ymmärsin heti, että se mahdollistaa meille tämän palvelujen tarjoamisen ja auttaa meitä tehostamaan toimintaamme”, Kiinteistömaailma Ratinan yrittäjä, YKV, LKV Tommi Luosmala kertoo.

Monipuoliset raportit reaaliaikaisesti Hyyrasta

Kiinteistömaailma Ratina on tarjonnut vuokra-asuntojen hallinnointia Tampereella alkuvuodesta 2021. Nyt kun yrityksellä on käytössä Hyyra, reskontra ja muut vuokra-asuntojen hallinnointiin liittyvät palvelut hoituvat helposti.

”Saamme Hyyrasta monipuolista dataa, jota asiakkaamme arvostavat. Voimme tarjota asiakkaillemme reaaliaikaisen raportoinnin vuokrausasteesta, reskontratilanteesta, vuokratasosta ja -tuotosta”, Luosmala sanoo.

Eniten Kiinteistömaailma Ratina on käyttänyt Hyyran laskutus- ja reskontraominaisuuksia, mikä säästää aikaa eikä useita päällekkäisiä järjestelmiä tarvita.

Hallitse asuntosalkkuja helposti

Helppokäyttöisyys aina käyttöönotosta lähtien sekä mahdollisuus hallita useita salkkuja ovat Luosmalan mielestä tärkeitä ominaisuuksia, joilla Hyyra erottautuu kilpailijoistaan.

”Hyyra oli yllättävän helppo ottaa käyttöön, ja saimme alussa tukea Hyyran asiakaspalvelusta. Vuokrahallinnointi toimii hyvin silloin, kun tieto liikkuu sulavasti vuokravälittäjän, taloyhtiön, vuokralaisen, vuokranantajan, tilitoimiston ja muiden sidosryhmien välillä. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä Hyyraan ja olemme saaneet myös vuokravälittäjiltä hyvää palautetta”, Luosmala kertoo.

Hyyrassa käyttäjäroolit ja asioiden hallinta on suunniteltu usean asuntosalkun tilannetta ajatellen. Hyyran järjestelmä ymmärtää eron vuokranantajan ja asiaa hoitavan henkilön välillä ja käyttöoikeuksia voi antaa eri käyttäjille heidän roolistaan riippuen, mikä tekee usean asuntosalkun hallinnoimisesta eri toimeksiantajien puolesta selkeää. Tämä auttaa esimerkiksi vuokravälittäjiä työssään.

”Olemme hyvin tyytyväisiä Hyyraan. Se on auttanut meitä ratkaisemaan parantamaan kokonaispalveluamme ja tarjoamaan uutta palvelua nykyisillä resursseilla”, Luosmala päättää.

Tietojen keskittäminen ja automaatiot helpottavat asuntosijoittajan arkea

Hyyran automaatiot tekevät asuntosijoittamisesta niin helppoa, että vuokrakohteet voi halutessaan unohtaa pitkäksi aikaa.

Buy & Forget.

Näin Jukka Luoma määrittelee oman asuntosijoittajatyyppinsä. Tämä tarkoittaa, että hän ei halua käyttää juurikaan aikaa ja ajatuksiaan sijoitusasuntojensa kanssa puljatessa.

”Ostan asunnon ja sitten autuaasti unohdan, että on joku kohde jossain”, Luoma sanoo hieman kärjistäen ja kiittelee strategiansa toimivuudesta pitkäikäisiä ja hyviä vuokralaisiaan.

Vaivattomista vuokralaista huolimatta hallinnoinnin määrä on kasvanut vuosi vuodelta, käsi kädessä asuntosalkun kanssa. Muutama vuokra-asunto hoitui vielä excelin ja tiliotteiden voimin, mutta pian Luoma tajusi, että järkevämpikin ratkaisu on tarjolla. Niinpä hän otti käyttöönsä Hyyran.

”Ymmärsin, miten fiksua on keskittää kaikki samaan paikkaan: niin vuokrasopimukset, laskutus kuin erilaiset raportitkin. Maksuvalvonnan automaatio on myös iso apu. Enää ei tarvitse itse selailla tiliotteita”, Luoma sanoo.

”Vuokralaisillekin on varmasti kiva, että vuokrasta tulee lasku kuukausittain – ihan kuten muistakin kuukausimenoista. Aiemmin maksuista oli sovittu vain vuokrasopimuksessa.”

Hyyra kannattaa ottaa avuksi alusta lähtien

Kuten monelle muullekin, ensimmäinen sijoitusasunto tuli Luomalle ”muun elämän sivutuotteena”. Hän lähti perheineen ulkomaankomennukselle ja laittoi Suomen kotinsa vuokralle. Kymmenessä vuodessa vuokrakohteita onkin sitten kertynyt jo kymmenkertainen määrä.

Luoman asuntoportfoliosta löytyy niin yksiöitä, kaksioita kuin kolmioitakin. Asuntoja on kerrostaloissa, rivitaloissa ja luhtitalossa. Alueellisesti sijoituksia on hajautettu muun muassa Pirkanmaalle ja Kuopion seudulle. Joidenkin kohteiden kohdalla Luoma hoitaa kaiken itse, joskus hän käyttää välittäjää.

Hyyra on iso apu monipuolisen asuntosalkun kanssa. Tieto liikkuu eri sidosryhmien välillä ja informaatio on aina helposti saatavilla. Hyyran selkeä käyttöliittymä saa Luomalta paljon kiitosta.

”Asuntojen tiedot on helppo syöttää ja tarpeelliset tiedot löytyvät vaivatta. Itsekseni olisi hankalaa enää pysyä kartalla kaikesta”, Luoma sanoo ja antaa vinkin aloittelevilla asuntosijoittajille.

”Mitä aiemmin ottaa digitaalisen alustan käyttöön, sitä helpompaa on jatkossa, jos asuntosalkku alkaakin kasvaa.”

Onpa toimivassa digitaalisessa järjestelmässä sekin etu, että se mahdollistaa Luomalle ”buy & forget” -toimintatavan jatkamisen suuremmankin asuntosalkun kanssa.

”Käyn Hyyrassa ehkä kerran kuussa. Kaikki hoituu automatiikalla ja tiliraportit tulevat sähköpostiin säännöllisesti. Hyyran kanssa voin siis todellakin halutessani unohtaa vuokra-asuntoni pitkäksi aikaa”, Luoma iloitsee.

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää.

Irene Viinikkala

CTO, Co-Founder

+358 44 314 7278

Janne Viinikkala

CSO, Co-Founder

+358 50 558 0865

Ota yhteyttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.